2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Albumėlis su dėžute

Na ką - pagaliau pristatau savo šimtmečio darbą :) Gerai gerai, ne šimtmečio, bet tikrai geros geros savaitės :)
Labai panorau originalios dovanos brolio sūneliui metukų proga, tad ryžausi tam - ko dar nesu dariusi ir net negalvojau, jog kada nors ryšiuosi skrebinti albumėlį.
Albumukas "Mokausi kalbėti" skirtas pirmiesiems žodeliams, kuriuos mažylis išmoksta, rašytis ir žymėtis, kad koks žavus žavus "naujadaras" užaugus nebūtų pamirštas :)
Albumėlis pradžiai ėjosi tikrai sunkiai - juk jokios patirties, tik begalinis noras ir daug daug meilės man kuždėjo, jog aš galiu. Gal ties kokia Č raide buvau pradėjusi abejoti, ar tik nepervertinau savo jėgų, bet... pamažu pamažu taip "įsivažiavau", kad tikrai pradėjo patikt ir paskutinieji lapai tikrai lengva ranka jau dėliojosi.
Dar prisipažinsiu - daug vargo turėjau su įrišimu. Ir tiesą sakant, liko kelios mįslės.  Pirmiausia tai skylutes išmušinėjau paprastu skylamušiu, tad, gi būtų turbūt keista, jei nebūtų kitaip :) , pora lapukų "nugrybavo" - pasislinko atraminė skylamušio juostutė ir nelygiai išmušė skylutes būtent viršelyje ir CČ lapuke. Su viršeliu, ačiū Dievui, visą padėtį išgelbėjo tie lipnūs balti apskritimukai - kniedžių imitacijos, - kai išmušiau skylutę, kur turi būti, senąją gerai pridengė, nes tik kelis mm buvo pasislinkę. O štai su raidelių CČ lapu gavosi jau negražiai ir tos skylutės ne vietoj taip ir liko matyti :(
Tada dar į viršutinį ir paskutinį lapą įmušinėjau kniedes, bet su jomis albumukas nenorėjo vartytis. Taip ir nesupratau, kodėl? Gal žiedai per maži... Tad išlupau jas lauk ir užklijavau naujus baltus "kniedlipukus".
Taigi gavosi kas gavosi. Ne stebuklai gal visgi, nes su skrebu dar man sunkoka, bet tikrai iš visos širdies.
Beje, albumėlį sudaro 15 lapų, kurių dydis 10x15cm.  O jam saugoti dar pagaminau ir tvirtą kartoninę dėželę, kurią aptraukiau audiniu, tik vidų dekoravau popieriumi.
Tai štai. Jei ką, tai labai laukiu patarimų dėl albumėlio, gal kažką kažkur kitaip daryt reikėjo - man tikrai svarbu mokytis, o iš ko geriausia tai daryti, jei ne iš pačios savęs.
Visiems gražios dienos.





12 komentarų:

  1. vau... na tikrai matosi, kad nemažai laiko ir pastangų įdėjai ';)
    labai graži idėja ir nuostabus darbelis

    AtsakytiPanaikinti
  2. LABAI patiko !!!!! Super idėja ir išpildymas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai labai grazu ir originali mintis albumelis skirtas zodeliams!! labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aha labai patiko idėja ir pats darbas labai kruopštus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokia puiki idėja! Apie įgyvendinimą jau nekalbu - kiekviena detalė apgalvota! Ech, koks neapsakomas grožis! Gražus albumėlis tavo sūnėnui, mieloji! Augt sveikam, didučiam, daug gražių žodeliukų! O tau - daug linkėjimų už išmonę!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puiki dovana ir prisiminimas:) aš irgi galvoju "įrišti" tokiais žiedais receptų knygą, todėl kiekviena patirtis, kaip pamoka, galvoju nors viršeliui kniedes uždėti, bet jei nesiverčia paskui...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nerealiai gražu! Labai labai patiko. Kruopštus ir apgalvotas darbas ir nuostabus rezultatas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ohoho, pagarba už kantrybę įgyvendinant ir krupštumą, ir gražumą. Puiki dovana.

    AtsakytiPanaikinti